LAGIOKE.COM

Situs lagioke.com didirikan pada tanggal 12 Desember 2014. Awalnya situs ini menggunakan subdomain Blogspot 2011 silam, namun setelah banyak pertimbangan akhirnya ditahun 2014 berubah menjadi domain TLD.

Situs lagioke.com awalnya membahas tentang tutorial Blog, namun karena sudah banyak Blog-blog berbau tutorial maka situs ini beralih topik tentang informasi unik, menarik, dll.

SITUS LAINNYA
Admin lagioke.com, aktif juga dibeberapa Blog antara lain : blog.lagioke.com dan theme.lagioke.com

NEDİR BU WİRELESS ??? NE İŞİMİZE YARAR ??

NEDİR BU WİRELESS ??? NE İŞİMİZE YARAR ??

YİNE  GÜNLÜK  HAYATTA  SIKÇA  KARŞI  KARŞIA  KALDIĞIMIZ Bİ KAVRAMDAN  BAHSEDİCEM SİZE  “WİRELESS”
WİRELLES NEDİR ? NE İŞE YARAR ?
Wi-Fi (Wi-fi, WiFi, Wifi, wifi), "Wireless Fidelity" kelimelerinin kısaltması olup kablosuz bağlılık veya kablosuz bağlantı anlamına gelir. Wi-Fi ürünlerin kablosuz bağlantı sağlayabildiğini gösteren bir uyumluluk göstergesidir ve IEEE 802.11a, IEEE 802.11b, IEEE 802.11g ve IEEE 802.11n standartlarına göre belirlenir.
Wireless teknolojisi hayatmızı kolaylaştıran çok önemli bir teknolojidir. Wireless kablosuz olarak bilgisayarların birbirleriyle iletişime geçmelerine olanak tanır. Wireless uygulamaları Wireless wan ve Wireless lan olmak üzere ikiye ayrılırlar.
Bakalım Wireless wan ve Wireless lan ne demekmiş? Ne işe yararmış?

Wireless Lan(W-Lan) nedir?


Wireless Local Area network kelimelerinin kısaltımışıdır, Kablosuz Yerel Alan Ağı anlamına gelmektedir. Wireless teknolojisi Radyo frekanslarını kullanarak kablosuz ortamda bilgi alışverişi yapma amaçlı rad frekanslarının belirli bir frekans kanalında iletildiği esnek bir iletişim yöntemidir.


Wireless Wide Area Network(Wan) nedir?


Özellikle arazi koşullarının zor olduğu , telekom altyapısının olmadığı veya yeterli kablo mesafesinin olmadığı durumlarda , binalar arasında Kablosuz cihazlarla ( Wireless Bridge ) ve ekipmanlarla oluşturulan bağlantı şeklidir.

Hayatımızdaki herşeyin avantajları ve dezavantajları vardır. Gelin bide Wirelessin avantajları ve dezavantajları neymiş bakalım.

Wirelessin Avantajları:
* Lisans gerektirmeyen frekanslarda çalışır
* Ağ için kablolama gereksinimi yoktur, böylece kablo çekilemeyecek binalarda veya binalar arası bağlantılarda kolaylık sağlar.
* Diğer kablosuz çözümlere göre çok daha ucuz ve kolay alınıp kurulabilir.
* Birden çok kablosuz erişim noktaları kullanılan ağlarda kablosuz dolaşım ile kablosuz iletişim kesilmeden bir erişim noktalarında diğerine geçiş yapılabilir.
* WEP, WPA ve benzeri kablosuz şifreleme yöntemleri veya IEEE 802.1x gibi yetkilendirme yöntemleriyle çeşitli güvenlik seçenekleri sunar.
* Wi-Fi Global bir standartlar kümesidir, Wi-Fi yetenekli ürün dünyanın her yerinde aynı şekilde çalışır.
Wirelessin Dezavantajları:

* Lisans gerektirmeyen frekans aralıklarında çalıştığı için, Wi-Fi cihazlar diğer kablosuz cihazlarla çakışabilir veya birbirlerinin iletişimini engelleyebilirler.
* 2.4GHz frekans aralığında çalışan 802.11b ve 802.11g uyumlu cihazların iletişim kalitesi ve hızı, diğer Wi-Fi cihazlar dışında, Bluetooth, mikrodalga fırın, telsiz telefon, bazı telsizler ve benzeri radyo sinyalleriyle çalışan cihazlar tarafından düşürülebilir veya tamamen engellenebilir.
* Wi-Fi için yapılan uluslararası düzenlemelerin tümü aynı olmadığı için değişik ülkeler için üretilen cihazların bazı kanallarda uyumsuzluk çıkarması olasıdır.
* Diğer standartlara göre güç tüketimi oldukça yüksektir
-Wireless kablosuz bir ağ olduğu için bizim haberimiz olmadan kablosuz ağımıza başkaları da bağlanıp kullanabilir. Bunu engellemek için çeşitli güvenlik yöntemleri bulunmaktadır şimdi sizlere bunlar hakkında bilgi vermeye çalışacağım.
Kablosuz iletişimde radyo sinyalleri kullanıldığı için, kullanıcı ile kablosuz erişim noktası arasındaki iletişim dinlenebilir. Bunu engellemek için WEP, WPA ve WPA2 gibi şifreleme yöntemleri kullanılsa da, bu şifreleme yöntemleri halen yeterince güvenli görülmemektedir. Yeterli sayıda şifrelenmiş paket toplandıktan sonra birçok şifreli kablosuz iletişim çözülebilir. Bu yüzden, çeşitli şirketlerde, okullarda vb yerlerde kablosuz bağlantı yapan kullanıcıların ağa erişmeleri için VPN ve benzeri, üst katmanlarda çalışan şifreli iletişim yöntemleri kullanılmaktadır.
Wirelessin bazı standartları vardır bunlar :
1- 802.11 standardı
2- 802.11a standardı
3- 802.11b standardı
4- 802.11g standardı


Peki bu standartlar arası bazı farklılıklar vardır bunları da incelemek gerekirse;
802.11 standardında bağlantı hızı maksimum 1 veya 2 mbps'dir.
802.11a standardında bağlantı hızı maksimum 54 mbps'ye kadardır.
802.11b standardında bağlantı hızı maksimum 5.5 ile 11 mbps arasındadır.
802.11g standardında bağlantı hızı maksimum 54 mbps'ye kadardır.
802.11 standardında radyo frekansı 2.4 Ghz'dir.
802.11a standardında radyo frekansı 5 Ghz'dir.
802.11b standardında radyo frekansı 2.4 Ghz'dir.
802.11g standardında radyo frekansı 2.4 Ghz'dir.
Wireless ürünleri nelerdir?
1- Wireless adsl modem.


2- Wireless network adaptörü
3- Access Point











4- Wireless Kamera











5- Wireless Bridge
6- Wireless Switch



SİZLERE WİRELESS İLE İLGİLİ BİLGİ VERMEYE ÇALIŞTIM İNŞALLAH İŞİNİZE YARAR İYİ GÜNLER :)

kaynak: http://www.nedir.com/wireless

Benzer Yayınlar

0 yorum: