LAGIOKE.COM

Situs lagioke.com didirikan pada tanggal 12 Desember 2014. Awalnya situs ini menggunakan subdomain Blogspot 2011 silam, namun setelah banyak pertimbangan akhirnya ditahun 2014 berubah menjadi domain TLD.

Situs lagioke.com awalnya membahas tentang tutorial Blog, namun karena sudah banyak Blog-blog berbau tutorial maka situs ini beralih topik tentang informasi unik, menarik, dll.

SITUS LAINNYA
Admin lagioke.com, aktif juga dibeberapa Blog antara lain : blog.lagioke.com dan theme.lagioke.com

GOOGLE DOCUMENTS NEDİR? FAYDALARI NELERDİR?

GOOGLE DOCUMENTS NEDİR? FAYDALARI NELERDİR?


MERHABA    ARKADAŞLAR     BLOĞUMUZUN BU BÖLÜMÜNDE    GOOGLE   DOCUMENTS’İN   NASIL KULLANILDIĞI    BİZE   HANGİ    ALANLARDA    FAYDA SAĞLADIĞI   VE    DEZAVANTAJLARINI     SİZLERE ANLATMAYA    ÇALIŞACAĞIM  İLK OLARAK GOOGLE DOCUMENTS NEDİR? GOOGLE DOCUMENTSTE NELER YAPABİLİRİZ ONU İNCELEYELİM :

Kısa bir süre önce kullanıcılarına 5 GB ücretsiz alan sunmaya başlayanGoogle, Documents adını verdiği hizmetiyle birleştirdiği Drive ile dosya depolama hizmeti de verir hale geldi. Drive temelde kullanıcıların dosyalarını koyabileceği internet üzerinden çalışan bir depolama sistemi.
En popüler bulut depolama servislerinden bir tanesi olan Google Drive'ın milyonlarca kullanıcısı olmasına rağmen, bir çok özelliğinin kullanıcıları tarafından farkedilmedi ve sonuç olarak kullanılmamıştır.
Sade bir bulut depolama servisinden çok daha fazlası olan Google Drive, online olarak birden çok kişinin aynı anda ve aynı dosya üzerinde çalışmasına olanak sağlayan Dökümanlar, Tablolar ve Form gibi hizmetleriyle de oldukça beğeniliyor. Özellikle iş Dünyası'nda yer alan pek çok kullanıcı sadece online döküman kullanabilme özelliği yüzünden Drive'ı kullanıyor diyebilirim. 
Drive üzerindeki dökümanları düzenleyebildiğimiz gibi yeni döküman da oluşturabiliyoruz. Öte yandan yine Drive üzerinden dosyalarımızı paylaşıma da açabiliyoruz. Bu sayede bulunduğumuz yerden istediğimiz dökümanı paylaştırarak istediğimiz kişilyere ulaşmasını sağlayabiliyoruz.

GOOGLE DOCUMENTSTE DÖKÜMAN PAYLAŞIMLARI VE İZİNLER NASIL YAPILIR BİRDE BU YÖNÜNE BERABER BAKALIM:

Google Drive üzerinde oluşturmuş olduğunuz bir dökümanı yada bir sunumu arkadaşlarınız yada tanımadığınız kişiler ile çok kolay bir şekilde paylaşabiliyorsunuz. Paylaşıma hazır olduğunu düşündüğünüz döküman üzerindeyken ekranın sağ üstündeki ''Paylaş'' yazılı mavi tuşa tıklayarak paylaşım ayarlarını açabilirsiniz. Ekrana gelecek olan pencerede standart paylaşım özellikleri bulunuyor. Örneğin burada bir mail adresi yazarak istediğiniz kişi ile anında dökümanınızı paylaşabilirsiniz.
Döküman paylaşımında önemli olan nokta ise ekrana gelen pencerenin sağ altında bulunan ''Gelişmiş'' paylaşım ayarlarıdır. Yukarıdaki görselimizde gelişmiş paylaşım ekranı mevcut. Bu ekran üzerinde dökümanı sadece kendinize özel, herkese açık, sadece linki olanlara açık yada içerisinde olduğunuz e-posta grubuna açık olarak düzenleyebilirsiniz. Bu ayarlar dışında istediğiniz kişilere erişim iznini direk arama kısmına isim yazarak verebilirsiniz. Fakat paylaşım olaylarında en önemli nokta, paylaştığınız kişilere verdiğiniz yetkidir. Burada da görüntüleme, düzenleme ve yorum yapabilme olarak 3 farklı seçenek bulunuyor.
Dosya üzerinde birlikte çalışacağınız kişilere düzenleme yapabilme yetkisi vermek zorundasınız. Fakat sadece görmeleri gerekiyorsa, görüntüleme izni vermeniz yeterli olacaktır. Bu ayarları kişilerin isimlerinin sağ taraflarında bulunan bölümden değiştirebilirsiniz.

DOSYA ÜZERİNDE ÇALIŞIRKEN İLETİŞİM KURMA NASIL OLUR ?
Google Drive üzerinde açmış olduğunuz bir tablo yada sunum üzerinde birden fazla kişi ile çalışırken dilerseniz ekranın sağ üzerindeki kişilerin yanında yer alan mesaj ikonuna tıkladığınızda mesajlaşma penceresini açabiliyorsunuz. Bunun anlamı dosya üzerinde online olarak çalışan kişiler ile iletişim kurabileceğiniz. Bu özelliğin en güzel yanlarından bir tanesi, farklı yerlerden aynı dosya üzerinde çalıştığınız kişiler ile farklı bir yazılım yada programa ihtiyaç duymadan mesajlaşabilmeniz.


Bu mesajlaşma özelliği sayesinde iş ortamında arkadaşlarımızla iş içinde birbirimizin eksik yanlarını,işle ilgili fikir alışverişi yapmayı ve bir sorun olduğunda buradan iş arkadaşlarıyla beraber sorunları çözebilme konusunda fayda sağlıyor. Çok lüks bir özellik olmamasına rağmen bir bulut depolama ve online dosya oluşturma servisi için üst düzey bir özellik olduğunu söyleyebilirim. 
GOOGLE DOCUMENTSTE EKLENTİLER İLE DRİVE DENEYİMİMİZİ NASIL GÜÇLENDİRİRİZ ? 

Google driveyi daha etkin kullanabilmekve özelliklerinden yararlanabilmek için yapabiliceğimiz diğer bir uygulama ise eklentilerden yararlanabilmektir. Oluşturduğunuz Drive dökümanlarının üst menüsünde yer alan eklentiler kısmından eklentilere giriş yaparak yüzlerce eklenti arasında gezerek ihtiyaçlarınıza yönelik yararlı eklentiler bullabiliriz.
Herbir eklentinin farklı bir özelliği farklı bir etkisi olduğu için eklentiler kısmını kullanmanızı kesinlikle tavsiye ederim. İş ortamında veya herhangi bir konu üzerinde verim artışı olmasını istiyorsak eklentiler kısmını kullanarak verim artışını sağlayabiliriz.
ŞİMDİDE GOOGLE DRİVE UYGULAMALARINI NASIL KULLANACAĞIMIZA BAKALIM:
Google Drive üzerinde nadiren kullanıldığımız uygulamalar da eklentiler gibi işlerimizi daha efektif daha renkli yapabilmemizi sağlar. Yeni uygulamaları Drive ile bağlayarak birlikte çalıştırabilmek için Drive arayüzü üzerinde ekranın sol üstündeki ''Yeni'' tuşuna tıklayarak en alttaki ''Diğer'' kısmına gelmeli ve daha sonra açılan pencereden ''Daha Fazla Uygulama Bağla'' seçeneğine tıklamalısınız
Yukarıdaki görselde karşınıza gelecek olan ekran üzerinde ister bağlayabileceğiniz uygulamalar arasında gezersiniz, isterseniz de sağ üstteki arama çubuğundan spesifik olarak aradığınız uygulamanın adını yazarak bulabilirsiniz.


GOOGLE DRİVENİN MOBİL UYGULAMA İLE TARAMA NASIL YAPILDIĞINI İNCELEYELİM

Sıkı Google Drive kullanıcısıysanız ve Drive'ı mobil cihazınız üzerinde de kullanıyorsanız size önerebileceğim özelliklerden bir tanesi tarama yapma. Kullandığınız dökümanların, belgelerin, kartvizitleirn ve diğer kağıtların taramasını mobil uygulama ile yaparak Drive'ınıza hızlıca kaydedebilirsiniz.
Görselimizde Drive uygulamasının kendi ekranında yer alan en altta kırmızı okla gösterilmiş tuş tarama yapmanızı sağlıyor. Aynı şekilde ekranın sağında ye alan görüntüde, Drive wisget'ı üzerinde kırmızı okla gösterilen tuş da döküman tarama yapmanızı sağlıyor.

Bu özellik sayesinde drivede birçok doküman taraması yapıp Drive'ınızda yedeklemek oldukça yararlı olabilir.
İNTERNET SAYFALARINI DRİVE’A NASIL KAYDEDERİZ ?


Eğer günlük yaşantınız içerisinde sürekli internet sayfaları üzerinde gezinti yapıyorsanız yada bunu sadece işiniz gereği yapıyorsanız, aklınızda kalması gereken tüm internet site yada sayfalarını Google Drive'a kolayca kaydedebilirsiniz.
Save to Google Drive isimli Chrome eklentisini indirerek istediğiniz internet sayfasını Drive'a kaydetmek oldukça kolay. Siteleri PNG formatı olarak kaydeden bu eklenti sayesinde aklınızda kalması gereken tüm sayfa yada makaleleri Drive'ınız üzerinde düzenli bir şekilde tutmanızı sağlar. Bunun için elbetteki farklı yollar mevcut fakat Drive kullanıyorsanız bu işleminde oldukça pratik olduğunu söyleyebilirim.

BİLGİ TOPLAMAK İÇİN FORMLAR OLUŞTURMA J
Kişisel merak yada öğrenme arzumuzdan veya işimiz gereği arkadaşlar arası veya sosyal ağlarda bulunan kişilerle birbirimize soru sormamız gerektiğinde yine Google Drive kullanabiliriz. Drive üzerinde oluşturabileceğiniz formlar sayesinde bilgi toplamak oldukça kolaylaşıyor.

Herhangi bir konu hakkında bilgi toplamak istediğinizde Google Drive'a girerek soldaki yeni tuşundan diğer kısmına oradan da ''Google Formlar'' bölümüne giderek form oluşturma sayfasına yönlenebilirsiniz. Yukarıdaki görselimizde form oluşturma ekranı yer alıyor. Burada en üstten formunuzun başlığını yazmanız gerekiyor. Daha sonra anketiniz yada sorularınız hakkında açıklamak istediğiniz yardımcı metini girerek soruları oluşturmaya başlayabiliyorsunuz. Google Form'u çok basit anlamda kullanabileceğiniz gibi detaylı ve şık bir şekilde kullanmak da mümkün oluyor. Bunun için bir süre uğraşarak tecrübe kazanmanız gerekmektedir.
Farklı soru türleri arasından istediğinizi seçerek ister test ister paragraf olarak yanıt alabileceğiniz soruları kolayca oluşturabiliyorsunuz. Ayrıca soruların altındaki bulunan yanıtlanması zorunlu sorunun yanındaki kutucuğu işaretleyerek formunuza giriş yapanların formu tamamlamak için yanıtlamak zorunda olduğu soruları belirleyebilirsiniz.
Formda sormak istediğiniz soruları tamamladıktan sonra formunuz için bir tema seçerek güzel başlık görselleri ekleyebiliyorsunuz. Bu sayede oluşturduğunuz form daha renkli ve güzel görünüyor. Bu da formu doldurmaya gelenlerin ilgisini daha fazla çekiyor ve doldururken sıkılmıyorlar.
Eğer geniş bir sosyal ağınız yada arkadaş çevreniz var ise merak ettiğiniz her şey için küçük formlar oluşturarak onlarla formun linkini paylaşabilirsiniz. Böylelikle arkadaşlarınızın da fikirlerini öğrenebilirsiniz. Oluşturmuş olduğunuz formun cevapları yine Google Drive içerisindeki ''Drive'ım'' bölümünde döküman olarak otomatik oluşuyor. Bu dosyaya girerek formunuzu dolduranların verdiği yanıtları görebilirsiniz.







SİZLERE ELİMDEN GELDİĞİNCE YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞTIM SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN BLOK SAYFAMDAN MESAJ ATIP ULAŞABİLİRSİNİZ İYİ GÜNLER DİLERİM...


Benzer Yayınlar

0 yorum: