LAGIOKE.COM

Situs lagioke.com didirikan pada tanggal 12 Desember 2014. Awalnya situs ini menggunakan subdomain Blogspot 2011 silam, namun setelah banyak pertimbangan akhirnya ditahun 2014 berubah menjadi domain TLD.

Situs lagioke.com awalnya membahas tentang tutorial Blog, namun karena sudah banyak Blog-blog berbau tutorial maka situs ini beralih topik tentang informasi unik, menarik, dll.

SITUS LAINNYA
Admin lagioke.com, aktif juga dibeberapa Blog antara lain : blog.lagioke.com dan theme.lagioke.com

EXCEL'DE MATRİS İLE İLGİLİ YAPILABİLECEK İŞLEMLER :) (MATRİSİN DETERMİNANTI,MATRİSİN DEVRİĞİ,MATRİSİN TERSİ)

EXCEL’DE MATEMATİKDE GÖRDÜĞÜMÜZ BİR KONU OLAN MATRİS KONUSUNDA MATRİSİN TERSİNİ ALMA DETERMİNANTINI ALMA VE MATRİSİN DEVRİĞİ NASIL ALIRIZ ONU GÖSTERİCEM SİZLERE.


İLK OLARAK MATRİSİN DEVRİĞİ NASIL ALINIR ONU GÖSTEREYİM SİZLERE DENKLEMİ YAZDIK. DENKLEME GÖRE MATRİS YAZMAMIZ GEREKİYOR. AŞAĞIDAKİ ŞEKİLDE GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ MATRİSİ YAZDIM.


MATRİSİ YAZIK. ŞİMDİ MATRİSİN DEVRİĞİ NASIL YAPILIR ONU GÖSTEREYİM İLK OLARAK. MATRİSİMİZİN BOYUTU NEYSE O KADAR ALAN SEÇİYORUZ. DAHA SONRA “=DEVRİK_DÖNÜŞÜM(C2:E4)” YAZIYORUZ.


DAHA SONRA “CTRL+SHİFT+ENTER” YAPIYORUZ MATRİSİN DEVRİĞİNİ BULUYOR.


MATRİSİN DETERMİNANTINI ALMAK İÇİN DE “=DETERMİNANT(C2:E4)” YAZIYORUZ.

DAHA SONRA YİNE “CTRL+SHİFT+ENTER” YAPIP DETERMİNANTI BULUYORUZ.


MATRİSİN TERSİNİ BULMAK İÇİN DE “=DİZEY_TERS(C2:E4)” YAZIYORUZ.


DAHA SONRA YİNE “CTRL+SHİFT+ENTER” YAPIP MATRİSİN TERSİNİ BULMUŞ OLURUZ.


SİZLERE MATRİSLE İLGİLİ GÖSTERECEKLERİM BU KADARDI İŞİNİZİ GÖRÜR İNŞALLAH İYİ GÜNLER DİLERİM :)

EXCELDE TABLO YAPMA VE TABLO ÜZERİNDE İŞLEMLER

KALDIĞIMIZ YERDEN EXCELDE YAPABİLECEĞİMİZ BAZI İŞLEMLERİ ANLATMAYA DEVAM EDELİM.


EXCELİN BİZE SAĞLADIĞI KOLAYLIKLARDAN BİR DİĞERİ İSE ŞİRKETLERDE, FABRİKALARDA VE ÇEŞİTLİ İŞ YERLERİNDE TOPLU MAL ALIMI,SATIMI VS. ŞEYLERDE HESAP YAPMAK İÇİN TEK TEK HESAPLAYIP BULMAK YERİNE EXCELDE ONLARI TABLO HALİNE GETİRİP HESAPLAYABİLİRİZ. BEN AŞŞAĞIDA ÖRNEK Bİ TABLO YAPTIM BU TABLODA MALLARIN FİYATLARI GELİR GİDER DURUMUNU NASIL HESAPLARIZ ONU GÖSTERMEYE ÇALIŞACAĞIM. 





TABLODA GÖRDÜĞÜNÜZ DEĞERLERİ ARA TOPLAMDA NASIL YAPACAĞIMIZI GÖSTEREYİM SİZE.

ARA TOPLAM SÜTUNUNUNA GELİYORUZ “=” YAZIYORUZ.DAHA SONRA HANGİ MALDAN NE KADARLIK SATIŞ YAPTIĞIMIZI HESAPLAMAK İSTİYORSAK ÖRNEĞİN “ =C2*D2” YAPIP ENTERE TIKLADIĞIMIZDA SONUCU GÖSTERİR.




DİĞER MALLARIN NE KADAR TUTTUĞUNU DA AYNI YÖNTEMLE HESAPLAYABİLİRİZ.UZUN UZUN HESAPLAMAK YERİNE BİR KISA YOL SÖYLEYEYİM SİZE EN BAŞTA HESAPLADIĞIMIZ YERİN SAĞ ALT KÖŞESİNE GELİP AŞŞAĞI DOĞRU SEÇERSEK HEPSİ HESAPLANMIŞ OLUR.




ŞİMDİ MALLARIN SATIŞINDAN AY SONUNDA ELDE ETTİĞİMİZ GELİRİ HESAPLAYALIM. ŞEKİLDE GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ  AY TOPLAMI YAZDIĞIM SÜTUNUN YANINDA EN BAŞTA GÖSTERDİĞİM GİBİ TOPLAYABİLİRİZ. “=E2+E3+E4+E5+E6+E7” ŞEKLİNDE TOPLAYABİLİRİZ.


TOPLAMA İŞLEMİNİ YAZDIKTAN SONRA ENTERE BASTIĞIMIZ ZAMAN 243 TL AY SONU SATIŞTAN KAZANILAN MİKTAR ORTAYA ÇIKIYOR.


MESELA ADAMIN 150 TL GİDERİ OLSUN AY SONU ELİNE GEÇEN MİKTARI BULMAK İÇİN ÇIKARMA İŞLEMİNİ YAPALIM. TOPLAMA İŞLEMİ GİBİ AYNI ŞEKİLDE “=E9-E10” YAPIP ENTERE BASIYORUZ 93 TL KAAR ETTİĞİNİ HESAPLAMIŞ OLUYORUZ.

ÇIKARMA İŞLEMİNİN YAZILIŞI
İŞLEMİN SONUCU GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ 93 BULUNMUŞ OLUYOR.


ŞİMDİ SİZE BAŞKA BİR ÖZELLİK GÖSTERECEĞİM.TABLOYU YAPTIK BU DEĞERLERİ RAST GELE DEĞİŞTİRMEK MÜMKÜN. TABİ AYLIK YAPILAN SATIŞLARI YANSITMAZ AMA BU DEĞERLERİ RASTGELE DEĞİŞTİRMENİN MÜMKÜN OLDUĞUNU GÖSTERMEK AMAÇLI ANLATICAM SİZLERE.

DEĞİŞTİRMENİN İLK AŞAMASINDA İLK SÜTUNA “=RASTGELEARADA(1;50)” YAZIYORUZ ENTERE TIKLIYORUZ O SATIRDAKİ RAKAMLARA RASTGELE 1-50 ARASI DEĞER VERİYO.(1-50 ÖRNEK DEĞERLER) BUNU HER SATIRA YAPIYORUZ TÜM SATIRLARA UYGULANMIŞ OLUYOR.


DEĞERİ YAZIP ENTERE TIKLADIKTAN SONRA İLK SÜTUNDAN AŞAĞI DOĞRU KAYDIRINCA TÜM DEĞERLERE BU ÖZELLİĞİ UYGULUYOR.


GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ YUKARIDAKİ TABLODA DEĞERLER DEĞİŞTİ. BU DEĞERLERİ “F9” TUŞUNA BASIP SÜREKLİ DEĞİŞTİREBİLİRSİNİZ. BİŞEYİ FARK ETTİNİZ Mİ DEĞERLER DEĞİŞTİKCE TOPLAM DEĞERİ VE KAR/ZARAR ORANI DA DEĞİŞİYOR.AŞAĞIDA RASTGELE DEĞERLERLE ELDE EDİLMİŞ DEĞERLER GÖRÜLMEKTE.




ŞİMDİ SİZLERE EXCELDE BAŞKA YAPABİLECEĞİNİZ Bİ ÖZELLİĞİ GÖSTERMEYE ÇALIŞACAĞIM. ÖRNEĞİN ÖĞRETMENSİNİZ DİYELİM OKULDA KAYITLI ÖRENCİLERİN NUMARALARINI KAYIT OLDUĞU YIL VE ÖRGÜN ÖĞRETİM VE İKİNCİ ÖĞRETİM ŞEKLİNDE SIRALAMAK İSTİYOSUNUZ AMA TEK TEK YAZMAK YERİNE KISA YOLLA ONU BELİRTİP BÜTÜN ÖĞRENCİLERE UYGULAMAK İÇİN Bİ KISA YOL GÖSTERİCEM SİZLERE.AŞAĞIDAKİ TABLODA ÖRNEK OLARAK 10 KİŞİLİK BİR SINIFIN LİSTESİNDE UYGULAYALIM.


OKUL NUMARALARINDA KAYITLI OLDUĞU YILI GÖSTEREN SAYILAR “15-16” RAKAMLARIDIR. BUNLARI KISA YOLLA NASIL YIL KISMINDA GÖSTEREBİLİRİZ PEKİ? KAYITLI OLDUĞU YILI GÖSTERECEĞİMİZ SÜTUNA “=BİRLEŞTİR(PARÇAAL(A4;3;2))” YAZIYORUZ ENTERE TIKLIYORUZ.


 TIKLADIKTAN SONRA GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ 16 RAKAMI YAZDI SÜTUNDA DAHA SONRA O SÜTUNA TIKLAYIP AŞAĞI DOĞRU ÇEKİNCE HANGİ YIL OLDUĞUNU GÖSTERİR.




ŞİMDİ DE ÖRGÜN ÖĞRETİM/İKİNCİ ÖĞRETİM OLDUĞUNU BELİRTELİM ONU BELİRTMEK İÇİNDE ŞEKİLDEKİ GİBİ SÜTUNA “=EĞER(SAYIYAÇEVİR(PARÇAAL(A4;7;1))<5;"ÖRGÜN";"İKİNCİ") “ YAZIP ENTERE TIKLIYORUZ.


                                                              

TIKLADIKTAN SONRA SÜTUNU AŞŞAĞI DOĞRU ÇEKİYORUZ VERDİĞİMİZ KOMUTA GÖRE ÖRGÜN ÖĞRETİM VEYA İKİNCİ ÖĞRETİM OLDUĞUNU ALGILAYIP SÜTUNA YAZIYOR.




SİZLERE GÖSTERECEKLERİM BU KADARDI İNŞALLAH   İSİNİZE  YARAMIŞTIR. BANA MÜSADE   İYİ GÜNLER :)














EXCELDE TABLO ŞEKİL RESİM VS. EKLEME

MERHABA ARKADAŞLAR ŞİMDİ SİZLERE EXCEL’DE ŞEKİL VE TABLO EKLEMEYİ GÖSTERECEĞİM SİZLERE.


ŞEKİL EKLEMEK İÇİN EKLE KISMINDA ŞEKİL,RESİM,EKRAN GÖRÜNTÜSÜ,SÜTUN VB. BİRÇOK ŞEY EKLEYEEBİLİRİZ.BEN ŞEKİL EKLİYCEM ŞİMDİ.ŞEKİL BÖLÜMÜNDEN GÜLEN YÜZ EKLİYCEM.


AŞŞAĞIDA GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ GÜLENYÜZÜ EKLEDİM.


BU GÜLENYÜZ ÜSTÜNDE ÇALIŞMALAR YAPARIZ. DEĞİŞİK SİTİLLERDE DE GÜLENYÜZ YAPABİLİRİZ. BU SİTİLLERİ BİÇİM KISMINDAN ŞEKİL SİTİLLERİ KISMINDAN YAPABİLİRİZ.


BEN TURKUAZ RENKLİ GÜLENYÜZ YAPTIM SİZDE KONUNUZLA İLGİLİ ŞEKLİNİZE DEĞİŞİK SİTİL YAPABİLİRSİNİZ.


EXCELDE BİR BAŞKA YAPABİLİCEMİZ İŞLEM İSE KONUMUZLA İLGİLİ TABLO EKLEMEK TABLOYU İNTERNETTEN KOPYALAYIP EXCELE YAPIŞTIR DEDİĞİMİZDE YAPIŞTIRIR. ŞEKİLDE GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ BEN “SI TEMEL BİRİMLERİ” KOPYALADIM YAPIŞTIRDIM EKLENDİ.


ŞİMDİ DE SÜTUNA RENK NASIL VERİLİR ONU GÖSTERİYİM SİZLERE.

BU NE İŞİMİZE YARİCAK DERSENİZ YAPTIĞINIZ İŞLEMLERİ İKİ BÖLÜME AYIRMAK İSTERSENİZ VEYA ÖDEVLERİ VS. KONU KONU AYIRMAK İSTERSENİZ İŞİNİZE YARAYABİLİR.BEN SÜTUNLARI SEÇTİM VE MAVİ RENK YAPTIM SİZDE İSTEDİĞİNİZ RENGE BOYAYABİLİRSİNİZ.


SİZLERE YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞTIM İNŞALLAH İŞİNİZE YARAR. 
İYİ GÜNLER :)

EXCEL DE İŞİMİZE YARİCAK BAZI BİLGİLER

MERHABA ARKADAŞLAR YİNE SİZLERE İLERİDE İŞİMİZE YARİCAK Bİ PROGRAMLA İLGİLİ BİLGİ VERİCEM. ŞİMDİ GÖSTERİCEĞİM PROGRAM “EXCEL” PROGRAMI İLERİDE BİRÇOK ALANDA KARŞIMIZA ÇIKICAK GÖSTERECEĞİM BİLGİLER İLERİDE ÇOK İŞİMİZE YARİCAK..
İLK ÖNCE Bİ YAZI YAZDIK DİYELİM VE BU YAZI EXCEL’DE KUTUCUĞA SIĞMADI DİYELİM. BU YAZIYI KUTUCUĞA SIĞDIRMA İŞLEMİNİ İKİ ŞEKİLDE YAPABİLİRİZ.

1.Sİ KUTUCUĞUN YANINDA BULUNAN ÇİZGİYİ SAĞA KAYDIRIP KUTUCUK ALANINI GENİŞLETMEK.
GENİŞLETTİKTEN SONRA HAFTANIN GÜNLERİ YAZISI GÖRDÜĞÜNÜZ ÜZERE  SÜTUNA TAM SIĞDI VE ALTTAKİ SÜTUNLAR DA EN ÜSTTEKİ SÜTUNUN BÜYÜKLÜĞÜNDE OLDU.
2. OLARAK DA FAREYLE ÇİZGİNİN OLDUĞU YERE FAREYLE ÇİFT TIKLADIĞIMIZ ZAMAN SÜTUN YAZININ BOYUTU KADAR BÜYÜR.



EVET ŞİMDİ İSE EXCEL’DE HERHANGİ BİR YAZI YAZDIRMAK İSTESEK NASIL YAZDIRILIR HAKKINDA BİLGİ VERMEYE ÇALIŞICAĞIM..

BEN SÜTUNLARA RASTGELE BİŞEYLER YAZDIM. SİZDE KONUNUZLA İLGİLİ NE YAZMANIZ GEREKİYOSA YAZIP YAPABİLİRSİNİZ. DAHA SORA KENDİME ALAN BELİRLEDİM. “SAYFA DÜZENİ” KISMINDA “YAZDIRMA ALANI” BÖLÜMÜ VAR.”YAZDIRMA ALANI” KISMINA TIKLADIĞIMIZDA YAZDIRMA ALANI OLARAK BELİRLE KISMINA TIKLIYORUZ YAZDIRMA ALANINI BELİRLEMİŞ OLURUZ.



YAZDIRMA ALANINI BELİRLEDİK ŞİMDİ NASIL YAZDIRILICAĞINI SÖYLEYELİM.


İSTER KISA YOL TUŞLARINDAN “CTRL+P” YAPIP YAZDIRMA SAYFASINI AÇARIZ İSTER DOSYA BÖLÜMÜNDE YAZDIR BÖLÜMÜ VAR ORADAN YAZDIRMA SAYFASINI AÇARIZ 2 TÜRLÜ YAZDIRMA BÖLÜMÜNÜ AÇABİLİRİZ.


YUKARIDA RESİMDE EXCEL'DE YAZRDIRMA KISMINI GÖRÜYORSUNUZ.

YAZDIRMA BÖLÜMÜNÜ AÇTIKDAN SONRA YAZDIR DEDİĞİMİZDE YAZDIRMA ALANINA OLARAK SEÇTİĞİMİZ BÖLÜMÜ YAZDIRIR. BU BÖLÜMÜ İSTEDİĞİMİZ GİBİ ÖLÇEKLENDİREBİLİRİZ. YAZDIR KISMINDA BULUNAN ÖLÇEKLENDİRME YOK KISMINA TIKLAYIP AÇILAN SAYFA YAPISI KISMINDAN İSTEDİĞİMİZ ŞEKİLDE SAYFANIN YAPISINI ÖLÇEKLENDİRİP YAZDIRABİLİRİZ.


SÜTUN İÇİNDE BULUNAN YAZININ YAZI TİPİ SİTİLİNİ NASIL DÜZELTECEĞİMİZİ GÖRELİM ŞİMDİDE.
SÜTUN İÇİNDE BULUNAN YAZIYI SEÇİP GİRİŞ KISMINDA BULUNAN YAZI TİPİ BÖLÜMÜNDEN İSTEDİĞİMİZ YAZI TİPİNİ AYARLAYIP,KALINLIK,BOYUT GİBİ ÖZELLİKLERİNİ AYARLARIZ.


EXCEL’DE BAZEN SÜTUNDA BULUNAN YAZILARI YATAY VEYA DİKEY DÖNDÜRMEMİZ GEREKEBİLİR.BUNU YAZI TİPİ BÖLÜMÜNDE ŞEKİLDE GÖSTERDİĞİM YERDEN SİZE YAZINIZDA NASIL YAPMANIZ GEREKİYORSA O ŞEKİLDE DÖNDÜREBİLİRSİNİZ.BEN ÖRNEK OLARAK “METNİ YUKARI DÖNDÜR” DEDİM.

DİYELİMKİ HÜCRELERDEN TABLO YAPMAK İSTİYORUZ AMA AYNI HİZADA OLMUYO.BUNU TABLO YAPIP HİZALMAK İSTEDİĞİMİZ HÜCRELERİ SEÇİP RESİMDE GÖSTERDİĞİM GİBİ  BEN MESELA HAFTANIN GÜNLERİ DİYİP ONU AYNI HİZAYA GETİRİP TABLO BİÇİMİ GÖSTERMEK İSTEDİM.HÜCRELERİ HİZALA KISMINA GELİP HÜCRELERİ BİÇİMLENDİR DİYİP AYNI HİZAYA GETİREBİLİRİZ.

UZUN BİR YAZI YAZMAK İSTİYORUM ANCAK BU YAZININ DİĞER HÜCRELERE KAYMADAN AŞAĞI KAYMASINI İSTERSEK HÜCRELERİN ÖZELLİKLERİNE GİRİP HÜCRE BİÇİMLENDİRMEDEN METN DENETİMİNDEN METNİ KAYDIR DİYORUZ.DAHA SONRA HÜCREYE SIĞIYOR






ŞİMDİ SİZLERE EXCELDE İŞİNİZE YARİCAK KISA YOL GÖSTERİCEM.


MESELA ALT ALTA SAYI,TARİH,GÜN,AY,YIL VB. ŞEYLERİ SIRALARKEN ALT ALTA UZUN UZUN YAZMAK YERİNE SÜTUNUN SAĞ ALT KÖŞESİNDEN ŞEKİLDE GÖSTERİLDİĞİ GİBİ AŞAĞI DOĞRU ÇEKEREK SIRASIYLA SIRALAYABİLİRİZ. ÖRNEĞİN BEN SAYIARI SIRALAMAK İÇİN YAPTIM.


GÖRÜĞÜNÜZ GİBİ AŞAĞI DOĞRU ÇEKİP BIRAKTIM SAYILAR 1 DEN 15 E KADAR SIRALANDI.


BU İŞLEMİ DEDİĞİM GİBİ TARİHLERİ,GÜNLERİ,AYLARI SAYILARI VB. SIRALARKEN KULLANABİLİRİZ.

ANCAK SADECE TEK BİR SAYI,GÜN ADI,TARİH VE AY ADI YAZSAYDIK ALTA DOĞRU ÇEKTİĞİMİZDE SADECE O SAYIYI,GÜN ADINI,TARİHİ VE AY ADINI SIRALARDI ALT ALTA.





SİZLERE GÖSTERİCEKLERİM BU KADARDI. YENİDEN GÖRÜŞMEK ÜZERE HOŞÇAKALIN :)

HUB,SWİTC,ROUTER NEDİR??

SELAM ARKADAŞLAR SİZLERE ARTIK NEREDEYSE TÜM EVDE OLAN İNTERNET HAKKINDA ÇOK KARIŞTIRILAN TERİMLERİ YA DA TÜM ANLAMLARI TEK BİR MEKANİZMADA TOPLADIĞIMIZ ROUTER, HUB VE SWİTCH ARASINDAKİ FARKLARA DEĞİNECEĞİZ. BUNLAR NELERDİR? NE İÇİN KULLANILIRLAR?

 İLK OLARAK HUB NEDİR ONA BAKALIM ..

HUB
Birden fazla cihazı tek bir ağa bağlamayı sağlayan cihazdır. Bu cihazlar ilkel cihaz olarak nitelendirilirler. Çünkü bu cihazlar hangi bilgisayara bağlı olduklarını bilmezler. Hub aldığı verileri nereye göndereceğini bilmez, ağa bağlı olan tüm bilgisayarlara veriyi gönderir. Bu durum ağdaki trafiği artırır ve bant genişliğini olumsuz etkiler.
Hub sadece tek bir işlem gerçekleştirebilir; ya veriyi alır ya da gönderir. Diğerlerinden en önemli farkı da budur.
Tüm bilgiler tüm cihazlara gönderildiğinden sizin için sıkıntı yaratabilir. Örnek verecek olursak, şirketinizde yüz çalışan, bir yazıcı var ve şirketinizle ilgili önemli bir belgeyi patronunuz için yazdırmanız gerekiyor. Siz yazıcıya belgeyi gönderdiğinizde her çalışan için de bir kopya yazdıracaktır.
Bunun yanı sıra, ağ trafiğinizi kontrol etmek ve çalışmak yerine zamanını YouTube’da videolar izleyen kişileri takip etmek istiyorsanız Hub sizin için iyi bir seçenektir.
ŞİMDİ SWİTCH NEYMİŞ ONA BAKALIM
2) SWITCH
Hub ile neredeyse aynı işlevi görürler, ancak tek fark Switch, Hub’ a göre daha zekidir. Hub veriyi her porta gönderirken Switch Mac kaydı tutar ve ilgili porta
veriyi gönderir. Bu yüzden Switch’e daha akıllı cihazlar diyebiliriz.
Hub, Switch’e göre daha ucuzdur. Fakat eski yapıda oldukları için Switch tercih edilebilir. Bir LAN oluşturmak, bant genişliğini ve trafiği azaltmak, hedef porta direkt veri göndermek istiyorsanız Switch kullanmak mantıklı olacaktır.
Hub’lar ucuz olduklarından dolayı bir Yerel Ağ Bağlantısı (LAN) kurulurken Hub önerilmektedir. Ancak Switch’ler ağ trafiğini azaltmak, bant genişliği kullanımını azaltmak ve sadece istenen bilgisayara veri göndermek için tasarlandığından Hub’lara göre üstündürler.
SON OLARAK ROUTER NE ONA BAKALIM
3) ROUTER
Farklı ağlar arasında veri paketleri göndermeye yarayan cihazdır. Router sizi daha geniş bir ağa bağlar. Yani Router ağlar birbirine bağlar. Switch ya da Hub ile
yerel ağlara bağlanabiliriz. Router yardımıyla bağlı olan bilgisayarlarla ağa geçiş yaparız. Örneğin Google’da bir şey aradığımızda, yönlendirici işlemek için Google’ın sunucularına bu paket yönlendirir.
Bir örnek ile açıklayalım. Ev arkadaşınıza bir posta göndereceksiniz. Adres satırına 1. oda diye belirttiniz. Peki bu 1. oda farklı bir evdeyse ne olacak? Daha fazla bilgiye ihtiyaç var değil mi? Bu yüzden posta kodu da eklediniz. Ancak farklı bir şehirde yaşıyor. Adresi ve posta kodunu postacıya bildirdiniz. Postacı adresin doğru olduğundan emin olmak zorundadır.
İki farklı ağ arasında paketler göndermek teknik olarak Router’ın yaptığı tek iş diyebiliriz. Modern Router’ların daha fazla özellikleri vardır. Yerel Ağ Bağlantısı’nı korumak için güvenlik duvarına sahiplerdir. Kablosuz yayın özelliği sayesinde cihazları kablolar olmadan bağlayabilmenizi sağlıyorlar. Ağa bağlı cihazlara IP adresleri atayan Dinamik Makine Yapılandırma Protokolü’ne (DHCP) sahiplerdir.
Kısacası:
Hub’lar ve Switch’ler Yerel Ağ Bağlantısı oluşturmak için bilgisayarları bağlarlar.
Switch’ler, Hub’ları aksine bilgi gönderilecek cihazın hangisi olacağını bilirler.
Router’lar ağlar arasında paketler gönderebilir. Bunun yanı sıra IPadresleri atayabilir ve ağınızı koruyabilir.

SİZİNLE BERABER BENDE OKUYUP İNCELEYİP ANLAMAYA ÇALIŞTIM İNŞALLAH ÖĞRENEBİLMİŞSİNİZDİR BİŞEYLER SİZLERDE YARDIMCI OLABİLDİYSEM NE MUTLU BANA İYİ GÜNLER :)


KAYNAK:https://teknobolge.com/internet/router-hub-ve-switch-arasindaki-farklar-nelerdir
http://ademocut.com/hub-ve-switch-anahtar-nedir-ve-ne-ise-yararlar/