LAGIOKE.COM

Situs lagioke.com didirikan pada tanggal 12 Desember 2014. Awalnya situs ini menggunakan subdomain Blogspot 2011 silam, namun setelah banyak pertimbangan akhirnya ditahun 2014 berubah menjadi domain TLD.

Situs lagioke.com awalnya membahas tentang tutorial Blog, namun karena sudah banyak Blog-blog berbau tutorial maka situs ini beralih topik tentang informasi unik, menarik, dll.

SITUS LAINNYA
Admin lagioke.com, aktif juga dibeberapa Blog antara lain : blog.lagioke.com dan theme.lagioke.com

İNTERNET ÜZERİNDEN DEVRE SİMÜLASYONU YAPMA(PART SİM PROGRAMINI KULLANARAK)

MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN PARTSİM ÜZERİNDEN DEVRE SİMİLASYONU NASIL YAPILIR BERABER YAPIP ÖĞRENİCEZ.

ÖNCELİKLE YAPICAMIZ DEVREYİ AŞAĞIDA GÖRMEKTESİNİZ. BU DEVRENİN SİMİLASYONUNU YAPICAZ.DEVREMİZİN İSMİ "İNTEGRAL ALICI DEVRE”DİR. BU DEVREYİ KONTROL SİSTEMLERİ DERSİNDE PID KONTROL KONUSUNU İŞLERKEN GÖRMÜŞTÜM BU DEVRENİN SİMİLASYONUNU YAPMAYA KARAR VERDİM.


DEVRENİN SMİLASYONUNU YAPMAK İÇİN “PARTSİM PROGRAMINI KULLANICAZ. BU SİTEYE http://www.partsim.com/ ADRESİNDEN ULAŞABİLİRSİNİZ.
AŞAĞIDA PARTSİMDE DEVRENİN SMİLASYONUNU YAPICAMIZ YERİ GÖRÜCEKSİNİZ.


DİĞER RESİMDE İSE DEVRE YAPARKEN KULLANICAMIZ ARAÇ KUTUSUNUN RESMİ BULUNMAKTA.



YUKARIDA GÖRDÜĞÜNÜZ RESİMLERDEN DEVREMİZDE BULUNAN ELEMANLARA RAHATCA ULAŞIP ÜZERİNE İKİ KERE TIKLADIKTAN SONRA ELEMANI SEÇİP YAN TARAFA GETİREBİLİRSİNİZ.
ŞİMDİ DE SİZLERE ELEMANLARI SEÇTİKTEN SONRA YAPILABİLECEK BİKAÇ İŞLEMİ SÖYLEYECEĞİM. MESELA ELEMANI SEÇTİNİZ ANCAK ELEMAN İSTEDİĞİNİZ GİBİ YATAY VEYA DİKEY POZİSYONDA DURMUYOR AŞAĞIDA RESİMDE GÖSTERDİĞİM GİBİ ELEMANIN ÜZERİNE GELİP SAĞ TIKLADIĞINIZDA “ROTATE” YE TIKLADIĞINIZDA ELEMANI İSTEDİĞİNİZ KONUMDA DÖNDÜRÜP KULLANABİLİRSİNİZ.


DİĞER Bİ BİLMEMİZ GEREKEN KONU İSE ELEMANLARI BİRLEŞTİRME. ELEMANLARI BİRLEŞTİRMEK İÇİN ELEMANIN BİTİŞ VEYA BAŞLANGIÇ KONUMUNDAN DİĞER ELEMANIN BİTİŞ VEYA BAŞLANGIÇ KONUMUNA GİDEREK İKİ UCU BİRLEŞTİREBİLİRSİNİZ. ŞEKİLDE ÖRNEK OLARAK DİRENÇ İLE KONDANSATÖRÜN NASIL BİRLEŞTİRDİĞİMİ SİZLERE GÖSTERMEYE ÇALIŞTIM SİZDE BU DOĞRULTUDA ELEMANLARI BİRLEŞTİREBİLİRSİNİZ.


BU ANLATTIKLARIM DOĞRULTUSUNDA DEVREYİ ÇİZELİM ARKADAŞLAR. BEN ÖNCEDEN ÇİZDİM DVREYİ PROGRAMDA SİZLERDE ÇİZİN DEVREYİ TAKILDIĞINIZ VEYA ANLAMADIĞINIZ BİR KONU OLDUĞUNDA MESAJ ATARAK BANA ULAŞABİLİRSİNİZ.SİZE HER KONUDA YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIRIM.

GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ BEN DEVREYİ ÇİZDİM DEVREYİ PARTSİMDE ÇİZDİKTEN SONRA DEVREYİ ÇALIŞTIRIP ÇIKIŞINDA ÇEŞİTLİ DALGA ÜRETİCEZ BAKALIM NASIL OLUCAK BENDE ÇOK MERAK EDİYORUM.


DEVREYİ ÇİZDİKTEN SONRA ELEMANLARIN DEĞERLERİNİ BELİRLEMEK İÇİN ELEMAN SİMGESİNİN ÜZERİNE TIKLAYARAK ORADA BULUNAN “VALUE” KISMINA ÖRNEĞİN DİRENCİN DEĞERİNİ 10K OLARAK GİREBİLİRSİNİZ.
BÜTÜN AYARLAMALARI YAPTIKTAN SONRA SIRA GELDİ DEVREYİ ÇALIŞTIRMAYA.DEVREYİ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE SON Bİ HATIRLATMA DAHA YAPMAK İSTİYORUM DEVREDEKİ GÜÇ KAYNAĞINA TIKLAYARAK ORADAN “TRANSİENT SOURCE KISMINA GELİP ORADAN “PULSE” Yİ SEÇELİM ARKADAŞLAR RESİMDE GÖRDÜĞÜNÜZ DEĞERLERİ ORAYA GİRELİM BURADA DEVRENİN KAYNAĞI İLE İLGİLİ DEĞERLERİ BELİRLİYORUZ. DEĞERLERİ GİRDİKTEN SONRA “CONİFİRM”DİYİP KAYDEDİYORUZ.



·        BÜTÜN BUNLARI YAPTIKTAN SONRA “RUN” DİYİP DEVREYİ ÇALIŞTIRIYORUZ. RUN DEDİKTEN SONRA KARŞIMIZA ÇIKAN EKRANDA Transient Response” DİYORUZ BURADA DEVREMİZİN GİRİŞ VE ÇIKIŞTA OLUŞTURDUĞU DALGA ŞEKİLLERİNİ GÖRECEĞİZ. RUN DEDİĞİMİZDE BİRAZ BEKLEDİKTEN SONRA KARŞIMIZA ÇIKAN EKRANDA GİRİŞ VE ÇIKIŞIN HANGİ ZAMANDA KAÇ VOLT OLDUĞUNU BELİRLİYORUZ. VE DAHA SONRA RUN DİYİP BEKLİYORUZ. SİZDE BENİM GİRDİĞİM DEĞERLERİ GİREBİLİR VEYA KENDİNİZ DEĞER VEREBİLİRSİNİZ.


RUN DEDİKTEN SONRA GÖRÜĞÜNÜZ DALGA ŞEKİLLERİ ÇIKTI BU DEĞERLERLE OYNAYARAK DALGA ŞEKİLLERİNİ DÜZELTEBİLİRSİNİZ BENDE TAM BİLMEDİĞİM İÇİN DALGA ŞEKİLLERİNİ DÜZELTEMEDİM AMA EN KISA ZAMANDA KONTROL SİSTEMLERİ DERSİNDE HOCAMA SORUP ÖĞRENİP DALGA ŞEKİLLERİNİ DÜZENLEYİP GEREKEN BİLGİYİ SİZLERE VERECEĞİM.


ARKADAŞLAR SİZLERE ELİMDEN GELDİĞİNCE YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞTIM BİRSONRAKİ SUNUMDA GÖRÜŞMEK ÜZERE İYİ GÜNLER DİLERİM.

NOT: DALGA ŞEKİLLERİNİ ÖĞRENİP EN KISA ZAMANDA DÜZELTME YAPACAĞIM.