LAGIOKE.COM

Situs lagioke.com didirikan pada tanggal 12 Desember 2014. Awalnya situs ini menggunakan subdomain Blogspot 2011 silam, namun setelah banyak pertimbangan akhirnya ditahun 2014 berubah menjadi domain TLD.

Situs lagioke.com awalnya membahas tentang tutorial Blog, namun karena sudah banyak Blog-blog berbau tutorial maka situs ini beralih topik tentang informasi unik, menarik, dll.

SITUS LAINNYA
Admin lagioke.com, aktif juga dibeberapa Blog antara lain : blog.lagioke.com dan theme.lagioke.com

OFFİCE UYGULAMALARI NEDİR?

OFFİCE UYGULAMALARI NEDİR?

SELAM ARKADASLAR BU BLOĞUMUN BU SAYFASINDA DA SİZLERE ÇEŞİTLİ OFFİCE UYGULAMALARI VE FAYDALARI KONUSUNDA SİZLERE BİLGİ VERECEĞİM J
LİBRE OFFİCE NEDİR?
LibreOffice, güçlü ve temiz görsel tasarıma sahip olan ofis yazılımıdır. Ücretsiz ve açık kaynak kodlu olarak geliştirilen LibreOffice içerisinde tüm ofis yazılımlarını barındırmakta ve kullanıcıların hem ücretsiz hem de özgür şekilde en iyi ofis deneyimi yaşamasını hedeflemektedir. OpenOffice.org'un bir uzantısı olarak geliştirilen LibreOffice ilk defa 2010 yılındabeta olarak yayınlanmış ve 2011 yılında asıl sürümüyle kullanıma sunulmuştur.

Son yayınlanan kullanım raporlarına göre LibreOffice'i tüm dünya çapında Windows ve Mac bilgisayar içerisinde kullanan 10 milyon kullanıcı ve Linux üzerinde kullanan 15 milyon Linux kullanıcısı bulunmaktadır.
LİBREOFFİCE KULLANIMI NASIL OLUR ?
LibreOffice, Microsoft Office'i kullanan herkes tarafından kolaylıkla kullanılabilecek bir ofis yazılımı setidir. İçerisinde çeşitli yazılımları barındıran LibreOffice ile OpenOffice biçiminde dosyaları kaydederken ayrıca Microsoft Office uzantılarında da kaydetme şansına sahipsinizdir. Böylece oluşturduğunuz dosyalar hem MS Office hem de diğer ofis yazılımları içerisinde bozulma olmaksızın veya format dönüştürme işlemiyle uğraşılmaya gerek kalmaksızın görüntülenebilir olmaktadır.
LibreOffice içerisindeki yazılımları şu şekilde sıralayabiliriz;
·         Writer: Yazı tabanlı tüm dokümanları meydana getirebileceğiniz bir kelime işlemcisi ve metin düzenleyicisidir. Writer ile MS Office içerisinde yer alan World ile yapabileceğiniz her şeyi eksiksiz halledebilirsiniz.
·         Calc: Calc, MS Office'in Excel'ine denk düşen ve hem tasarım hem de işlev olarak benzerlik gösteren ofis yazılımı üyesidir. Calc ile sütunlar oluşturabilir ve bir Excel dosyasında yaptığınız tüm raporlamaları yapabilirsiniz.
·         Impress: Impress, kolayca ve çok kısa süre içerisinde sunumlar hazırlamanıza yardımcı olan yazılımdır. MS Office'deki Power Point ile benzerlik gösteren bu yazılım ile sunumlarınızı hazırlamak sandığınızdan çok daha kolaydır.
·         Draw: Draw, özellikle çizim bazlı çalışmalar gerçekleştirmeniz için özgürce bir ortam olarak sunulmuş LibreOffice yazılımıdır. Tüm çizim ve karalama işlemlerinizi Draw ile yapabilirsiniz.

·        
·         Math: Bilgisayarınızda matematik işlemlerini kolayca yapabilmeniz ve matematik işlemlerinden sunumlar hazırlayabilmeniz için geliştirilmiş olan LibreOffice yazılımıdır.
·         Base: Veritabanı oluşturma ve yönetimi için hazırlanmış olan LibreOffice yazılımıdır.
·         Charts: Bilgisayarınızla kolayca çizelge tabloları oluşturmanız için oluşturulmuş bir LibreOffice yazılımıdır. Charts sayesinde grafik yazılımlarıyla hiç uğraşmanıza gerek kalmaksızın birbirinden renkli ve detaylı çizelgeleri dakikalar içerisinde oluşturabilirsiniz.
·        


Özet:
LibreOffice, tüm dünyada en yaygın kullanılan ve öncülü OpenOffice.org'un tüm gelişmiş özelliklerini sürdüren bir özgür ofis uygulamaları paketi. GNU/Linux, Windows ve Mac OS işletim sistemlerinde sorunsuzca kullanılabilen LibreOffice, hiçbir lisans ya da kullanım ücreti ödenmeden İnternet'ten özgürce indirilerek kurulabiliyor, kullanılabiliyor ve çoğaltılabiliyor.

OPENOFFİCE NEDİR ?

Başta Oracle firması olmak üzere bir çok firmanın desteğini alarak, Apache Yazılım Vakfı ve özgür yazılımcılar tarafından geliştirilerek kısa sürede büyük yol kateden OpenOffice programı, dünyanın en güçlü ve köklü programlarından biri olan Microsoft Office programının alternatifi olarak piyasa sunuldu.
İlk başta Linux İşletim sistemi için geliştirilen daha sonra Windows İşletim sistemine uyarlanan bu açık kaynak kodlu program, imkansızı başararak milyonların tercih ettiği bir program olmayı başarabildi.
Peki, bu programı bu kadar başarı kılan neydi?. Nasıl oldu da Microsoft gibi güçlü ve piyasa önderi bir rakip karşısında bu kadar başarı olabildi?
Bu sorunun cevabı oldukça basit. Eğer, daha önce OpenOffice kullandıysanız zaten sorunun cevabını biliyorsunuzdur, kullanmadıysanız hemen cevaplayayım; OpenOffice programı, bilgisayarınızda ihtiyaç duyabileceğiniz birçok aracı hem ücretsiz hem de çok başarılı bir şekilde size sunabiliyor.
OpenOffice programı sınırsız fonksiyona sahip bir kelime işlem aracı, hesap tablosu, sunu aracı, çizim aracı ve veritabanı işlemcisiyle “bu kadar da olmaz” dedirtebiliyor kullanıcılarına. Ve bu kadar hizmeti ücretsiz bir şekilde sınırsızca kullanabiliyorsunuz.
Bildiğiniz gibi bilgisayardaki bu ihtiyaçlarımızı uzun zamandır Microsoft’un geliştirdiği ve kullanıma sunduğu Microsoft Office programıyla karşılıyoruz. Hemen hemen dünyadaki bütün bilgisayarlarda yüklü olan Microsoft Office programının lisans ücreti istemesi, hem de ciddi bir miktar istemesi kullanıcıları alternatif aramaya yöneltiyor. Microsoft Office programı oldukça kapsamlı ve başarılı bir program olmasına rağmen, ev ve iş yeri ayırmadan her kullanıcı için lisans alımını zorunlu kılması, programın mükemmelliğini gölgede bırakmaya yetiyor. Zaman zaman yaptığı kampanyalarla bu sıkıntının üstesinden gelmeye çalışan Microsoft, attığı bu adımların çok yetersiz olduğunun farkına varamıyor.
İşte, OpenOffice’in harika özelliklerinin yanına bir de Microsoft’un bu sert politikası eklenince zaten arayışta olan milyonlarca bilgisayar kullanıcısının OpenOffice yönelmesi hiçte zor olmadı.
OPENOFFİCE ÖZELLİKLERİ:
OpenOffice, boyut olarak oldukça küçük bir program. Kurulum dosyası yaklaşık 150 MB. İnanması güç ama bilgisayarda sadece 350 MB’lık bir yer kaplıyor. Resmi web sitesinden indirip kurulumunu yapmak 20 dakika gibi kısa bir süre alıyor. Kurulumdan sonra hiç bir işlem yapmadan direk kullanabiliyorsunuz.
Kurulumu yaptığınızda bilgisayarınıza şu modüller yükleniyor.
OpenOffice Calc —> Hesap tablosu
OpenOffice Write —> Yazım aracı
OpenOffice Impress —> Sunu aracı






OpenOffice Base —-> Veritabanı işlemcisi
OpenOffice Draw —-> Çizim aracı 
Baktığımızda, Microsoft Office programından alışkın olduğumuz bütün araçların OpenOffice’in bünyesinde var olduğunu görüyoruz. İşin en güzel tarafı ise OpenOffice programını kullanabilmek için eğitim almamıza veya alışık olduğumuz kullanımın dışına çıkmamıza gerek olmadığıdır. OpenOffice, Microsoft Office programıyla kullanım olarak tamamen aynıdır. Yani, Microsoft Office Word’ü, Excel’i kullanabiliyorsanız aynı bilgilerle OpenOffice Write ve Calc araçlarını kullanabilirsiniz. Dosyalarınızı Microsoft Office ile oluşturmuş olmanız da hiçbir şeyi değiştirmiyor. OpenOffice programı ile bütün dosyalarınızı açabilir, aynı veya farklı formatta kaydedebilirsiniz. Unutmada, OpenOffice tamamen Türkçe bir programdır.
 ABİWORD NEDİR ?

Bu bir paket değil, sadece kelime işlemci programı. Açık kaynak paketli bu program SourceGear adlı bir firma tarafından ilk olarak üretilmişti. SourceGear battıktan sonra açık kaynak topluluğu programı geliştirmeye ve desteklemeye devam ediyor. Abiword, az sistem kaynağı kullanan küçük bir program. Bu nedenle eski ve daha yavaş bilgisayarlarda da rahatça kullanılabiliyor. MS Word ve pek çok diğer dosya formatını okuyabiliyor. Ayrıca Arapça ve İbranice gibi sağdan sola yazılan dilleri de destekliyor. Şu anda Windows, Mac OS X, Linux versiyonları mevcut.



Bu paket de OpenOffice’in üzerinden geliştirilmiş bir paket. Bu paketin en önemli özelliği basitliği. Sadece hesap tablosu, kelime işlemci ve sunum programlarını içeriyor. Paket, ODF ve MS Office dosya formatlarının tümünü destekliyor.

PDF yazma özelliği de var. Sadece bu pakette olan bir özellik ile değişik programların sayfaları tek pencerede gösterilebiliyor. Örneğin, bir yazı dosyası ile hesap tablosunu aynı pencerede görebiliyorsunuz. Pakette bir web tarayıcı da var.


JARTE


Jarte de sadece kelime işlemci. Windows’un içinde bulunan WordPad motorunu baz aldığı için MS Word’ün kullandığı, DOCX de dahil tüm formatlar ile çalışabiliyor. Jarte karmaşık formatlama, resim ekleme gibi işlevleri kullanmadan basitçe yazmak 

*isteyen kullanıcılar için kolay bir arabirim sağlıyor.

Bunların dışında bir de hiç de ucuz olmayan 
Corel WordPerfect Office paketi var. Hala WordPerfect nostaljisi yapan varsa, bu değişik paketi tercih edebilir.

Benzer Yayınlar

0 yorum: