LAGIOKE.COM

Situs lagioke.com didirikan pada tanggal 12 Desember 2014. Awalnya situs ini menggunakan subdomain Blogspot 2011 silam, namun setelah banyak pertimbangan akhirnya ditahun 2014 berubah menjadi domain TLD.

Situs lagioke.com awalnya membahas tentang tutorial Blog, namun karena sudah banyak Blog-blog berbau tutorial maka situs ini beralih topik tentang informasi unik, menarik, dll.

SITUS LAINNYA
Admin lagioke.com, aktif juga dibeberapa Blog antara lain : blog.lagioke.com dan theme.lagioke.com

DROPBOX,GOOGLE DRİVE VE SKY DRİVE NEDİR ? ARASINDAKİ FAKLAR NELERDİR ?

DROPBOX,GOOGLE DRİVE VE SKY DRİVE NEDİR ? ARASINDAKİ FAKLAR NELERDİR ?


DROPBOX NEDİR

Dropbox, 2GB'a ve üzeri ücretsiz depolama alanı sunan, bulut tabanlı bir yazılım. Tabi ücretli olarak depolama kapasitesini arttırabiliyorsunuz.Dropbox epey yaygın kullanılan ve her türlü platformdan oldukça kolay şekilde ulaşabileceğiniz bir platform.
Dropbox, farklı cihazlar üzerine kurabileceğiniz bir uygulamadır. Bu uygulamanın ana işleviyse, işlem yaptığınız cihaz ( tablet, akıllı telefon, masaüstü, laptop) üzerinde oluşturduğunuz dosyaların dropbox klasörüne yüklendiği anda bulut sunucuyla eşlenmesidir yani aynı dosyaların başka bir sunucuya kopyalanmasıdır.
DROPBOX NE İŞE YARAR?

İşin güzel tarafı, örneğin iş bilgisayarınızda yaptığınız çalışmanın ev bilgisayarını açtığınızda ev bilgisayarında yer alan dropbox klasörüne eşlenmesidir yani dropbox sunucularında yer alan dosyların sizin bilgisayarınıza inmesidir.
Özellikle birden fazla cihaz üzerinde çalışan profesyoneller için oldukça pratik bir çözüm.  Evde başla işte bitir ya da işte başla evde bitir.
Diğer önemli bir özellikse oluşturduğunuz dosyaları başkalarıyla paylaşabilmeniz. Her ne kadar wetransfer daha rahat bir paylaşma yöntemi gibi görünse de dropbox çok daha işlevsel bir çözüm.
DROPBOX NASIL KULLANILIR?
Dropbox klasörümüzü seçiyoruz ve / veya masaüstünde otomatik olarak oluşan klasörü kullanıyoruz. ( ileri ileri diyerek kurulumu bitirirseniz, hiç bir ayar değişmediğinden default seçenekler uygulanacaktır)
Daha sonra başka bilgisayarda kullanmak istediğimiz dosyaları bu klasörün içine kopyalıyoruz.
Örneğin eve kurdunuz, işe gidip aynı linkten indirdiğiniz dosyayı kurup kullanıcı adı ve şifrenizi girdiğinizde dosyalarınızı artık işte de kullanabilirsiniz.
İhtiyacınıza göre sayıyı arttırabilirsiniz.

SKYDRİVE NEDİR?


Skydrive kavramını inceleyelim. Kavram İngilizce Sky ve Drive kelimelerinin birleşmesinden oluşmaktadır.
Sky kelimesi Türkçe'de "Gökyüzü" anlamına gelmektedir.
Drive kelimesi ise "sürücü" anlamına gelmektedir.
Skydrive; Cloud Computing olarak bilinine Bulut bilişim teknolojisinin önemli örnekleriniden biridir. Microsoft'un önemli servislerinden birisidir. Skydrive Kullanıcılarına uzak sunucularda dosya barındırma hizmeti sunar.
Skydrive internet tabanlı dosya barındırma servisidir. Günümüzde skydrive'ın yerini artık "OneDrive" almıştır.

SKYDRİVE NE İŞE YARAR?


1. Ücretsiz olarak güvenli sunucularda dosya barındırma imkanı.
2. Dosyalara internet olan her ortamdan ulaşabilme imkanı sağlar.
3. Çoklu dil desteği sunar.
4. Önemli bilgilerinizi kullanıcı adı ve şifre ile saklamanıza yardımcı olur.
5. 7 gün 24 saat dosyalarınıza erişebilirisiniz.
6. Dosyalarınızı kolayca paylaşabilirsiniz.
7. Bilgisayarınıza Map edilerek kolayca kullanabilirsiniz.

GOOGLE DRİVE NEDİR


Google Drive sayesinde dosyalarınıza her yerden ulaşabilirsiniz. Google Drive, gmail uzantılı her mail adresi ile kullanabileceğiniz bir Google hizmetidir. Hizmet size online bir depolama alanı verir ve her biri 5TB’a kadar dosyaları bu alanda depolayabilirsiniz.
Başlangıç seviyesi olan 15GB alanı ücretsiz olarak Google size veriyor daha fazla alana ihtiyacınız olursa 100GB için aylık 1.99$, 1TB için aylık 9.99$ 10TB için aylık 99.99$ gibi artan fiyatları mevcut. Fiyatlar.Google Drive’ı nasıl kullanabileceğinizle ilgili bilgileri paylaşalım.
Var olan Google Drive hesabınızı kullanmak için Google.com/drive/my-drive adresini ziyaret edin, giriş için gmail.com uzantılı mail adresini girdikten sonra sanal depolama alanınız açılıyor. Tarayıcı olarak Chrome öneririm, indirmek için

Google Drive Nedir Nasıl Kullanılır?


Google Drive’a eklediğiniz belgelere telefondan, tabletten, evde ki bilgisayarınızdan, iş yerinde ki bilgisayarınızdan hatta her hangi bir yerde başka bir bilgisayardan ulaşmanız mümkün. Başka bir kullanıcı ile dosya paylaşımı yapmanız mümkün, anlık olarak Excel, Word, sunum dosyaları üzerinde paylaşılan kişi ile birlikte işlem yapabilirsiniz.

Tarayıcı Üzerinde Google Drive Kullanma

Google Drive’ın en çok etkileyici özelliklerinden birisi de, İnternet’te gezinirken kullandığınız tarayıcı üzerinden paylaştığınız dosyalara ulaşabilmeniz. Tarayıcı üzerinden sürükle bırak şeklinde dosya yüklemekte mümkün. Ayrıca başkaları ile paylaştığınız ortak dosyalarda ki yapılan değişiklikler kimler tarafından yapıldığı da gözüküyor.

Google Drive’ı Bilgisayara Kurma

Google Drive tarayıcı üzerinde çalışabilen bir sistem aynı zamanda bilgisayarınıza da kurabilirsiniz. Kurulum için yapmanız gereken, tarayıcınızda Google Drive ana ekranında üst kısımda bulunan dişli çark simgesine tıklayın ve Drive indir yazan yere tıklayın, açılan sayfada işletim sisteminizi seçip bilgisayarınıza kurabilirsiniz.
Bilgisayarınıza Google Drive’ı kurduktan sonra masa üstünüzde bir klasör eklenir, istediğiniz dosyaları sürükle bırak mantığı ile yükleyebilirsiniz. Programı kurduktan sonra her bilgisayarınız açıldığında saatin olduğu kısımda Google Drive’ın çalıştığını görürsünüz. Sürekli güncelleme yapan birisi değilseniz her açılışta çalışmayı durdurabilirsiniz fakat unutmamanız gereken bir şey var! Sıkça yapılan hata, masa üstünde Google Drive klasörünün içine program çalışmıyorken dosya eklerseniz o dosya sadece kendi bilgisayarınızda gözükür, programın çalışması sizin yüklediğiniz dosyaların ağda otomatik olarak paylaşılması anlamına geliyor.

Telefona Google Drive Kurma

Google Drive içinde ki dosyalara telefon veya tabletten de de ulaşmak mümkün, bunun için Android telefon kullanan kişiler buradan IOS için ise buradan indirecekleri uygulama ile paylaşıma açık tüm dosyalarına kullandıkları cihazlardan ulaşmaları veya kullandıkları cihazdan dosya yüklemeleri mümkün.

Google Drive Hakkında Küçük Notlar
§  Hesabınızda bir klasör açarak bunu arkadaşlarınız ile paylaşın, böylece klasör içine eklenen tüm dosyalara anlık olarak hepiniz ulaşabilirsiniz.
§  Bilgisayarınıza kurulum yaptıysanız, klasör içine dosya eklerken programın çalıştığından emin olun.
§  Yeni Drive seçeneği ile görüntülemek daha hızlı çalışabilir.
§  Google Drive’a koyduğunuz tüm dosyalara mail adresinizle giriş yaptığınız tüm tarayıcılardan ulaşırsınız, başkaları sadece siz onlarla paylaşım yaparsanız dosyaları görür.

Dropbox vs Google Drive vs SkyDrive

Başlığa baktın, “Hani iCloud, hani Box?” diye sordun, biliyorum. Açıkçası iCloud’u dosya aktarıp, online olarak görüntüleyip, başkalarıyla paylaşabileceğim bir platformdan daha ziyade, bir yedekleme aracı olarak görüyorum. (Küfür etme.) Bu nedenle bu üçünü karşılaştıracağım. Hem sana ne kardeşim, site benim.


  • Veri depolama limiti: Dropbox 2 GB, Google Drive 5 GB, SkyDrive ise (yeni bir kullanıcıysanız) 7 GB bedava alan sunuyor. Dropbox’ta masaüstü uygulaması üzerinden upload edeceğiniz dosya için boyut sınırı yok. SkyDrive 2 GB, Google Drive ise 10 GB’a kadar izin veriyor.
  • Ücretli planlar: SkyDrive’da fazladan 20 GB alanı yıllık 10$’a, 50 GB’ı ise yıllık 25$’a satın alabiliyorsunuz. Dropbox Pro ise 50 GB alanı yıllık 99$’a satıyor. Google Drive ise aylık 2.49$’a 20 GB ekstra alan sunuyor. Labnol.org’un hazırladığı bu tabloda, Dropbox’ın rakiplerine karşı bayağı bir pahalı kaçmış olduğunu görebilirsiniz
  • Desteklenen platformlar: Dropbox Windows, Mac, Linux, iOS, Blackberry ve Android cihazlarına destek veriyor. SkyDrive ise Windows, Mac, iPhone, iPad ve Windows Phone cihazlarında yer alıyor. Google Drive PC, Mac ve Android telefon/tabletlerde gün ışığına çıktı. Linux ve iOS desteğinin çok yakın zamanda geleceği söyleniyor. Küçük bir detay: Dropbox Windows XP desteği verirken, SkyDrive vermiyor. Ben sana ne diyeyim Microsoft? Sabaha kadar dayak atsak akıllanmazsın.

  • Online dosya görüntüleme: Her 3 hizmet de online dosya görüntüleme hizmeti sunuyor. Ancak Google Docs’un gücünü arkasına alan Google Drive, burada rakiplerine ciddi bir fark atmış gibi görünüyor. Photoshop dosyalarından AutoCAD çizimlerine kadar türlü formatı Google Drive üzerinden ek herhangi bir programa ihtiyaç duymadan görüntüleyebiliyorsunuz.
  • Hesap güvenliği: Bu da Google Drive’ın güçlü olduğu bir nokta. Google hesabınıza bağlı olduğundan, 2 adımlı koruma sayesinde Google kullanıcı adınızı ve şifrenizi kaptırsanız dahi, 3. kişilerin dosyalarınıza erişememesini sağlayabiliyorsunuz. Dropbox ve SkyDrive’da ise böyle bir özellik bulunmuyor.
  • Arama: Eh, Google’ın en güçlü olduğu konu bu. Dropbox’ta dosya isimlerini, SkyDrive’da ise Microsoft Office formatındaki dosyaların içeriklerini aratabiliyorsunuz. Google Drive ise OCR tekniğiyle etkileyici bir hizmet sunuyor. Fotoğraflarınız scan edilerek, imajlar içinde dahi arama yapabiliyorsunuz.
  • Seçmeli senkronizasyon: Dropbox’ta ve Google Drive’da bilgisayarınızdaki paylaşım klasörü içerisinde hangi klasörün senkronize edilmesini/edilmemesini istediğinizi seçebiliyorsunuz. SkyDrive’da ise böyle bir özellik bulunmuyor.
Sonuçta SkyDrive’ın veri depolama limitiyle, Google Drive’ın gelişmiş arama teknolojisi ve Google Docs’un gücünü arkasına almasıyla, Dropbox’ın ise tecrübesiyle ve platform çeşitliliğiyle öne çıktığını söyleyebiliriz.
Hangisini seçeceğiniz sizin paşa gönlünüze kalmış. Sonuçta biz elçiyiz, bize zeval olmaz. Ama Google dünyasında yaşayan biriyseniz, gelecekte Gmail entegrasyonunun da tavanda olacağını varsayarak, yavaştan Google Drive’ı düşünmeye başlayabilirsiniz gibi geliyor.
Ne olursa olsun, rekabet iyidir. Dropbox’ın uzun süre neredeyse rakipsiz olmasından dolayı sağladığı hükümranlığı, büyük oyuncuların araya girmesiyle bitecek mi, bunu zaman gösterecek.

Kaynak: http://www.nedir.com/skydrive#ixzz4NvrcCpsBhttp://www.evenmag.com/dropbox-nedir-ne-ise-yarar-nasil-kullanilir-38329.htmlhttp://www.dijitalbazaar.com/google-drive-nedir-nasil-kullanilir/




Benzer Yayınlar

0 yorum: